Deelnemers Ondernemerslounge 2024 (RTLZ)

Ondernemerlounge (RTLZ) wordt in 2024 mede mogelijk gemaakt door onderstaande deelnemers en sponsoren.

De deelnemers en sponsoren uit 2020 (seizoen 1 en 2) treft u aan op deze pagina.
De deelnemers en sponsoren uit 2021 (seizoen 3 t/m 5) treft u aan op deze pagina.
De deelnemers en sponsoren uit 2022 (seizoen 6 t/m 8) treft u aan op deze pagina.
De deelnemers en sponsoren uit 2023 (seizoen 9 en 10) treft u aan op deze pagina .


undefined

Kasteel Hoekelum | S9 t/m 11

Bezoek de website

Voor de geschiedenis van Kasteel Hoekelum te Bennekom, nabij Ede, gaan we terug naar de veertiende eeuw. Toen telde het landgoed maar liefst 2.000 hectare! In 1819 kwam het kasteel in het bezit van één van de oudste, nog levende, adellijke geslachten van ons land: de familie Van Wassenaer. Het is vandaag de dag eigendom van het Geldersch Landschap en wordt gerund door gastvrouw Esther van Holland en chef-kok Henk Jan van Ee. De studio van Ondernemerslounge is sinds seizoen 9 (begin 2023) gesitueerd in het koetshuis van het kasteel. Meer informatie: www.kasteelhoekelum.nl.


undefined

Jan Frantzen | S1 t/m 4 en 6 t/m 11

Bezoek de website

Al meer dan veertig jaar ontwerpt Jan Frantzen zeer luxe meubelen met een eigen signatuur, vooral uitgevoerd in massief mahoniehout. U kunt bij dit familiebedrijf van vader en zoon Frantzen terecht voor 'art deco'-meubilair en voor klassieke ontwerpen. De meubels zijn prachtig gekleurd. In de showroom van Jan Frantzen, in Zevenhuizen, vindt u onder meer statige bureaus, kasten, tafels en zitmeubelen. Vanaf seizoen 1 is Jan Frantzen onze vaste partner op het gebied van het talkshowmeubilair. Ook in Kasteel Hoekelum is het meubilair verzorgd door Jan Frantzen. Meer informatie: www.janfrantzen.nl


undefined

Flowercrush | S9 t/m 11

Bezoek de website

Flowercrush is dé specialist op het gebied van topkwaliteit zijdebloemen. Deze kunstbloemen zijn aanzienlijk minder schadelijk voor mens en milieu dan verse bloemen. Ze zien er bovendien prachtig uit, zijn zeer kleurvast en zijn op de lange termijn uiteraard ook goedkoper dan verse boeketten. Niet alleen als particulier kunt u bij het bedrijf terecht, want het bevlogen team van Flowercrush adviseert bedrijven ook bij het bewerkstelligen van een kleurrijke kantoorinrichting. Op de talkshowset van Ondernemerslounge ziet u wekelijks zijden bloemen van Flowercrush staan. Meer informatie: www.flowercrush.nl.


undefined

Cerco Caffè | S11

Bezoek de website 

In seizoen 11 is Cerco Caffè de vaste partner van Ondernemerslounge op het gebied van kwaliteitskoffie. Directeur/eigenaar Tjerko Jurgens schuift aan bij presentator Maurice Vollebregt en vertelt het verhaal van Cerco. Zijn collega Merel verzorgt de koffie voor alle gasten. Cerco werkt met speciale vers-capsules, die zuurstofvrij verpakt worden, waardoor de koffie tot wel twee jaar vers blijft. De zetmethode van de espressomachines is gelijk aan die van machines die in de horeca gebruikt worden. Dit maakt Cerco Caffè ideaal voor zowel thuis als op kantoor. Meer informatie: www.cercocaffe.nl .


undefined

OGER Luxury Menswear | S3 t/m 11

Bezoek de website

OGER werd in 1990 opgericht en groeide - vanuit de Amsterdamse P.C. Hooftstraat - uit tot het luxe herenmode-bedrijf dat het vandaag de dag is, met vestigingen in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. De stijladviseurs van OGER voorzien de Nederlandse man, die steeds meer modebewust wordt, van fraaie kleding van de beste Italiaanse merken zoals Santoni, Corneliani en Cesare Attolini. OGER heeft daarnaast eigen kledinglijnen. Vanaf seizoen 3 van Ondernemerslounge wordt presentator Maurice Vollebregt door OGER gekleed. Meer informatie: www.oger.nl.


undefined

Gino Mac Gillavry Photography | S1 t/m 11

Ga naar Instagram

Gino Mac Gillavry Photography staat voor 'special moments frozen in time - each photograph telling you its own story'. Wat bij fotograaf Gino Mac Gillavry dertig jaar geleden als een hobby begon, is vandaag de dag zijn professie. Hij werd als fotograaf onder meer - in binnen- en buitenland - ingehuurd voor modeshows, VIP celebrity events, voetbalwedstrijden, paardensport, Formule 1, zeilregatta's, beurzen en exclusieve feesten. Mac Gillavry is de huisfotograaf van Ondernemerslounge en legt de sfeer van de opnames met veel enthousiasme vast. Meer informatie: Instagram.


undefined

Groeikapitaal.nl | S5, 6, 10 en 11

Bezoek de website

Groeikapitaal B.V. - tevens handelend onder de namen Groeikapitaal.nl en Startupkapitaal.nl - is een besloten, private investeringsmaatschappij die durfkapitaal investeert in start-ups (venture capital) en scale-ups (private equity). Het bedrijf is in staat om kleine tot middelgrote investeringen voor haar rekening te nemen. Bij grotere investeringen werkt Groeikapitaal.nl o.a. samen met Nxchange / Bondex. Wellicht de bekendste participatie van Groeikapitaal.nl is een 75%-deelname in de veelbelovende food startup Wrapid, die een wrap met een bodem heeft ontwikkeld. Meer informatie: www.groeikapitaal.nl.


undefined

Wrapid | S5 t/m 8, 10 en 11

Bezoek de website

Wrapid is een kansrijke food startup die een wrap met een gesloten onderkant en een easy-to-fill-design heeft ontwikkeld. Veel beter dan de ouderwetse wrap! In een eerste 'equity funding-ronde' is er reeds meer dan €500.000 geïnvesteerd in Wrapid, waarmee o.a. een succesvolle prototypemachine is gerealiseerd. Om de definitieve machine(s) te maken en Wrapid in de markt te zetten, is er echter nog (max.) €1.688.000 aan kapitaal nodig/gewenst. Dit is goed nieuws voor beleggers, die opnieuw mede-eigenaar kunnen worden van Wrapid B.V. Meer informatie: software.bondex.io/venue/wrapid/wrapid.


undefined

Cashcow.nl | S9 t/m 11

Bezoek de website

Onze vaste partner Cashcow is een platform voor Nederlandse particuliere beleggers. Dit platform geeft onder meer inzicht in beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en alternatieve beleggingsvormen. Op de website Cashcow.nl en in de digitale nieuwsbrieven vindt u financieel nieuws. In het papieren magazine - waarvan ook een digitale uitgave is - wordt uitgebreider ingegaan op ontwikkelingen op financieel gebied. Cashcow werkt ook samen met de Telegraaf en organiseert bovendien de BeleggersFair. Meer informatie: www.cashcow.nl.


undefined

Value Jagers | S11

Bezoek de website  

Value Jagers is een beleggersplatform, gestart door de Vlaming Ronald Hendrickx, met een unieke focus op de traditionele principes van het waardebeleggen, wat in het Amerikaans 'value investing' genoemd wordt (vandaar de naam 'Value Jagers'). Niet voor niets behoren waardebeleggers zoals Warren Buffett al jaren tot de rijkste mensen ter wereld. Value Jagers stelt dan ook dat beleggers beter niet op zoek kunnen gaan naar nieuwe en riskante beleggingsstrategieën om mooie winsten te boeken, maar dat zij gewoon kunnen toepassen wat al honderden jaren werkt. Meer informatie: www.valuejagers.com.


undefined

Gini Capital | S11

Bezoek de website 

Gini Capital is de beheerder van niche-beleggingsfondsen, zoals het Digital Future Fund en het Super Commodities Fund. Door te investeren in niches kunt u uw vermogen aan het werk zetten op de plek waar het voor u de meest impact heeft. Door te beleggen in een van de fondsen van Gini Capital, bent u verzekerd van een specialistisch team dat zich volledig richt op een enkele specialisatie. Zo kunt u met een gerust hart doen wat u het liefst wilt en zorgt Gini Capital voor uw beleggingen. Lorenzo van der Struik is op regelmatige basis te gast bij Ondernemerslounge. Meer informatie: www.gini.capital.


undefined

DHF Capital | S11

Bezoek de website

DHF Capital is een in Luxemburg gevestigd beleggingsbedrijf dat een reeks financiële producten en beleggingsoplossingen aanbiedt aan zowel individuele als institutionele beleggers. Er kan - onder meer met een hefboomwerking - belegd worden in doorgaans goed renderende fondsen, waarmee indirect belegd wordt in vreemde valuta, wereldwijde aandelen en edelmetalen. Het bedrijf werd opgericht door CEO Bas Kooijman, heeft Nederlandse wortels en beschikt nog altijd over een grotendeels Nederlandstalig team. In Ondernemerslounge zijn diverse specialisten te gast. Meer informatie: www.dhf-capital.com.


undefined

Dubai Platinum | S10 en 11

Bezoek de website

Ondernemer Pascal Persoon is al meer dan twee decennia in Dubai te vinden, waar hij onder meer een datagedreven vastgoedbedrijf heeft opgericht. Zijn onderneming is in staat om vastgoedkansen voor onroerend goedbeleggers (o.a. uit Nederland) te ontdekken en te benutten, zelfs in de zogeheten 'min 1-fase'. Inmiddels werkt Dubai Platinum ook aan het 'Dubai Platinum Fund', waarmee de krachten van vele investeerders gebundeld worden, de rendementen aanzienlijk vergroot en de risico's beperkt. Interesse? Het team van Dubai Platinum staat voor u klaar. Meer informatie: www.dubaiplatinum.com.


undefined

Integer Vastgoed (Nederland en Dubai) | S6 en 8 t/m 11

Bezoek de website 

Integer Vastgoed is een ontwikkelaar van vastgoedprojecten in het binnenland en het buitenland (onder meer in Europa en Dubai). In Nederland timmert zij vooral aan de weg in Almere. Na de eerdere successen van 'Oasis Beach (1 t/m 5)' en 'Oasis Villa's', wordt nu het project 'Oasis City' gerealiseerd. Het complex ligt op gunstige locatie in het centrum van Almere Stad. Er komen 65 luxe appartementen, voorzien van hoge ramen, waardoor er veel lichtinval maar ook een geweldig uitzicht is. Integer Vastgoed zoekt overigens investeerders/partners voor nieuwe projecten. Meer informatie: www.integervastgoed.nl.


undefined

Nusa Aurum (Bali) | S11

Bezoek de website

De Indonesische vastgoedmarkt groeit en biedt een verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden. Terwijl de bevolking van het land blijft verstedelijken, is er een grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed. Nusa Aurum begrijpt het potentieel van deze markt en wil investeerders helpen bij het navigeren door het proces van het vinden van en investeren in onroerend goed. Rianne Muhtia schuift namens Nusa Aurum aan in de Ondernemerslounge-studio, om met presentator Maurice Vollebregt te spreken over wat haar bedrijf voor beleggers kan betekenen. Meer informatie: www.nusaaurum.com.


undefined

SpainINT | S11

Bezoek de website  

Lea Chyla van SpainINT werkte voorheen onder meer voor FrieslandCampina. Zij besloot vervolgens om naar een pittoresk plaatsje in de buurt van Alicante in Spanje te verhuizen, om aldaar een aankoopmakelaardij te starten: SpainINT. De vastgoedmarkt in Spanje is gericht op de verkoopkant van onroerend goed, terwijl internationale kopers van onroerend goed vaak op zoek zijn naar specifieke ondersteuning aan de aankoopkant. Deze biedt SpainINT dus wél, zelfs in de vorm van een ‘no cure, no pay’-service. In 2023 is er ook een vastgoedinvesteringsdienst toegevoegd. Meer informatie: www.spainint.com.


undefined

Laurien in Spanje (Málaga) | S11

Bezoek de website van The Dutch Hub Marbella

In aflevering 5 en aflevering 6 van seizoen 11 van Ondernemerslounge is presentatrice Laurien Verstraten in Spanje, en wel in Málaga en omgeving, alwaar zij met diverse vastgoedspecialisten en (andere) ondernemers spreekt. In aflevering 5 wisselt zij van gedachten met Patrick van Beek van Mihous, gaat zij langs bij Vivi Real Estate en is ze te gast op een feestelijke bijeenkomst van The Dutch Hub Marbella. In aflevering 6 maakt zij in Marbella kennis met Myriam de Roye en Luc Mertens van MDR Luxury Homes, is zij bij Vivi Homes en komt ze op een van de mooiste plekken van Spanje met Roffa Soluciones.


undefined

FIRST Swiss Made Home | S1 t/m 7, 9 en 11

Bezoek de website

FIRST is een gerenommeerd vastgoedbedrijf met wortels in zowel Nederland als Zwitserland. Directeur Guido van Hoogdalem, die Zwitserland al sinds zijn geboorte kent en er ook woont, is de aangewezen persoon om voor Nederlandse particulieren, die een (tweede) woning in Zwitserland willen kopen, de mogelijkheden zorgvuldig in kaart te brengen en hen van A tot Z te begeleiden. Inmiddels is FIRST ook uw partner voor het aankopen van vastgoed in andere landen, onder meer aan de kust van Montenegro en aan het Meer van Lugano in Italië. Meer informatie: www.fp.ag en www.primo-immo.ch


undefined

Park Berkenrhode | S9 t/m 11

Bezoek de website

In het hart van de Veluwe vinden we het luxe vakantiepark Park Berkenrhode. In Ondernemerslounge vertellen diverse specialisten van dit park over de nieuwste ontwikkelingen: Landgoed Oud Beekdal en Berkenrhode Valley. Op deze nieuwe delen van het park, heeft u - net als op het traditionele Park Berkenrhode - de mogelijkheid om te investeren in duurzame en hoogwaardige vakantiewoningen. U kunt hierbij rekenen op een uitstekend rendement door (gedeeltelijke) verhuur. Geniet zorgeloos van de natuur, luxe en wellness met uw duurzame investering bij Berkenrhode! Meer informatie: www.berkenrhode.nl.


undefined

Campergallery Apeldoorn | S9 t/m 11

Bezoek de website

De Campergallery is sinds 1990 actief in de camperbranche. Op haar royale vestiging in Apeldoorn staat altijd een breed en gevarieerd aanbod van voornamelijk jonggebruikte campers met scherpe prijzen en aantoonbaar lage kilometerstanden. Het ervaren team van de Campergallery biedt u altijd persoonlijk advies, 100% transparantie en een ongekende service. Dus bent u van plan om een camper aan te schaffen, dan bent u bij de Campergallery Apeldoorn aan het juiste adres. Ook voor ondernemers zijn er interessante mogelijkheden. Meer informatie: www.campergallery.nl.


undefined

KAV2GO | S1 t/m 11

Bezoek de website

Nadat ras-ondernemer Hemmie Kerklingh begin 2021 - na meer dan vijftig jaar - zijn onderneming KAV Autoverhuur verkocht had, stortte hij zich volledig op zijn moderne mobiliteitsconcept KAV2GO, waarmee eenvoudig - bijvoorbeeld via een zogeheten 'kiosk' of 'klantenzuil' - direct een bestelbus gehuurd kan worden bij bouwmarkten, meubelboulevards en tuincentra, zoals Praxis, Hornbach, Gamma en IKEA. Dit is bijvoorbeeld handig als iemand een grote aankoop doet. Oud-woordvoerder van de Amsterdamse Politie Klaas Wilting is ambassadeur van het bedrijf. Meer informatie: www.kav2go.nl.


undefined

Moneytronic

Bezoek de website 

Moneytronic is ruim dertig jaar specialist in cash management-oplossingen, zoals valsgelddetectie, geldweegsystemen, munten- en biljettentellers, gesloten betaaloplossingen, zelftellende kassalades, smartsafes, kluizen, lockers en meer. Vandaag de dag draait het hierbij dikwijls om vergaande vormen van automatisering en digitalisering, om een hoge mate van veiligheid en zelfs om hypermoderne AI-oplossingen. In Ondernemerslounge maakten we kennis met Jordi de Weerd van Moneytronic, toen hij een rol speelde bij de totstandkoming van de nieuwe KAV2GO-kiosk. Meer informatie: www.moneytronic.nl.


undefined

WinSys IT Solutions | S2, 3 en 5 t/m 11

Bezoek de website

WinSys is een IT-bedrijf van ondernemer Martin Kooiman. WinSys helpt u onder meer om de beste cloud-infrastructuur voor uw bedrijf te kiezen en te implementeren. Deze wordt zo nodig gebouwd en onderhouden (zonder serverinvestering). Ook is WinSys bedrijven van dienst met de wifi-infrastructuur, telefonie (voip en mobiel), internetverbinding (vpn), Skype, Teams, et cetera. WinSys staat voor veiligheid. Martin Kooiman stelt dat 'ouderwets' systeembeheer gevaarlijk is en dat het anders kan en moet. En dat ook nog veel betaalbaarder. Meer informatie: www.winsys.nl.


undefined

Conchita van Rooij Advocaten | S8 t/m 11

Bezoek de website

Top-advocaat Conchita van Rooij, van het gelijknamige advocatenkantoor te Amsterdam Zuid, is al jaren een van de bekendste Nederlandse advocaten op het gebied van personen- en familierecht. Zij kan u vóór, tijdens en/of ná het huwelijk (of geregistreerd partnerschap) bijstaan. Van Rooij is gewapend met juridische kennis en ervaring, maar zij zal ook altijd haar empathisch vermogen benutten om u op de juiste wijze te helpen. Ook als ondernemer bent u - zelfs als het om zeer complexe materie gaat - bij Conchita van Rooij Advocaten aan het juiste adres. Meer informatie: www.vanrooijadvocaat.nl.


undefined

WH Assurantiën | S11

Bezoek de website 

Gecertificeerd Financieel Planner Wilma Hartog (FFP) van WH Assurantiën is uw betrouwbare adviseur op het gebied van financiën. Haar prettige persoonlijkheid en jarenlange ervaring zorgen voor een advies dat bij u past. Of het nu om een hypotheek, verzekering of financiële planning gaat. In Ondernemerslounge geeft Wilma Hartog uitleg over de wijzigingen in de wet- en regelgeving rondom het thema pensioen en doet zij een oproep aan werkgevers en ondernemers om deze zaken onder de loep te nemen, om risico's te pareren en kansen te benutten. Meer informatie: www.wh-assurantien.nl.


undefined

TechniShow / ESEF Maakindustrie | S7 en 11

Bezoek de website 

De TechniShow-beurs, die tegelijk met de ESEF Maakindustrie-beurs wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht, is hét toonaangevende platform in de Benelux op het gebied van innovatieve industriële productietechnologie. De ontwikkelingen in de maakindustrie volgen elkaar in razend tempo op en de beursbezoekers zien, horen en proeven hier de toekomst. Natuurlijk is de cameraploeg van Ondernemerslounge uitgenodigd om de organisatie en bijzondere exposanten te interviewen. Laurien Verstraten was ook in 2024 (in seizoen 11) weer te gast op de beurs. Meer informatie: www.technishow.nl


undefined

Empack-beurs | S9 en 11

Bezoek de website

De Empack-beurs is dé beurs die draait om 'the future of packaging'. In een dynamische en bewegende sector, zoals die van de verpakkingstechnologie, loont het immers om de vinger aan de pols te houden en te weten welke trends, problemen en kansen actueel zijn. In Nederland vindt de Empack in de even jaren plaats in Evenementenhal Gorinchem (3-daags evenement) en in de oneven jaren in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch (2-daags evenement). Laurien Verstraten nam in seizoen 9 maar ook in seizoen 11 van Ondernemerslounge een kijkje op de betreffende beurs. Meer informatie: www.empack.nl.


undefined

Alumexx | S1 t/m 3, 5, 6 en 9 t/m 11

Bezoek de website

Alumexx is producent van aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt. Zij richt zich, met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten, op de bovenkant van de markt. Dankzij eigen ontwerpen, die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, onder meer in een robotstraat, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten in Nederland, Europa en de rest van de wereld. CEO Jeroen van den Heuvel staat aan het roer van Alumexx. Hij is een vaste gast in Ondernemerslounge. Meer informatie: www.alumexx.nl.


undefined

De Heeren van Sminia | S2 en 5 t/m 11

Bezoek de website 

De Heeren van Sminia is een in 2013 in het noorden des lands opgerichte ondernemerssociëteit, welke inmiddels is uitgegroeid tot een uniek netwerk van ondernemers en bestuurders uit heel Nederland. De prestigieuze sociëteit stelt bijzondere ondernemers en (andere) zakenmensen in staat om hoogwaardig te netwerken en te genieten. Nieuwe contacten worden opgedaan en banden worden aangehaald tijdens exclusieve bijeenkomsten en diners. Om de diversiteit te behouden, is het aantal leden gelimiteerd (overigens ook per branche). Meer informatie: www.heerenvansminia.nl.


undefined

Het Juiste Antwoord (JA21) | S9 t/m 11

Bezoek de website

JA21 is een conservatief-liberale politieke partij, die binnen Nederland en Europa gestaag terreinwinst boekt. De partij is vooral bekend van Joost Eerdmans (Tweede Kamer) en Annabel Nanninga (Eerste Kamer), maar beschikt over veel meer capabele politici, zoals Michiel Hoogeveen, die als Europarlementariër binnen de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers werkt. In seizoen 10 kwam lijsttrekker Joost Eerdmans langs. In seizoen 11 (voorjaar 2024) komt opnieuw Michiel Hoogeveen langs, net als een jaar eerder reeds het geval was. Meer informatie: www.ja21.nl.


undefined

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) | S11

Bezoek de website

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), opgericht in 1948, is een Nederlandse politieke partij met een liberale signatuur. De partij pleit traditioneel onder meer voor vrijheid voor ondernemers en het bevorderen van een vrije markt. In het Europees Parlement werkt de VVD samen met D66 met 46 andere liberale partijen in de Partij van Europese Liberalen en Democraten (ELDR). In seizoen 11 van Ondernemerslounge schuift Jeannette Baljeu van de VVD aan, met het oog op de Europese verkiezingen van juni 2024. Ook Mark Rutte laat van zich horen. Meer informatie: www.vvd.nl.


undefined

Hans Kazàn | S3, 9 en 11

Bezoek de website

Hans Kazàn kennen we vooral als illusionist. In Ondernemerslounge leren we echter ook de ondernemer en inspirator Hans Kazàn kennen. Kazàn ziet het namelijk al een tijd als zijn missie om mensen te helpen om hun dromen tot werkelijkheid te brengen en een gelukkiger leven te leiden. Hij geeft onder meer inspirerende lezingen, waarbij hij authentieke verhalen over zijn bijzondere leven vertelt. Ook dit jaar is Hans Kazàn van de partij in ons programma, en wel met 'AI-flitsmeester' Matthijs Akkenaar. Samen brengen zij 'De Magie van AI'. Meer informatie: www.hanskazan.nl